20 jan 2014

DIY tip: extra ruimte voor je kleding creëren

we wilde graag meer ruimte in haar garderobe en daarom ging ze zelf aan de slag. Wanneer je gebrek hebt aan ruimte voor nog een paar nieuwe schoenen en als je de deur van de kast niet dicht krijgt omdat je zoveel truien hebt zit er maar een ding op: DIY'en om je nieuwe kleding op te bergen! Mireille ging hiervoor naar IKEA. Lees verder om te zien hoe het werkt.


Door mijn ruimtegebrek heb ik mijn IKEA dressboy in twee kledingrekken geïntegreerd door de dressboy onder de kledingrekken te monteren. Dit levert veel extra ruimte op! Het is een budgetvriendelijke DIY. 
Bij het in elkaar zetten van het dubbele kledingrek volg je de meegeleverde instructies van het kledingrek, maar in plaats van de voetstukken eronder te zetten draai je alleen de stang vast (wat het onderste kledingrek gaat vormen). Hierna gebruik je de korte stangen van de dressboy en die plaats je tussen het kledingrek en het voetstuk. Dit is dus het verlengde gedeelte.

Kijk van tevoren even naar de stangen van de dressboy of deze gelijk zijn, gedeelte 1 en 2 (zie afbeelding) schelen namelijk iets in hoogte! Mocht je al je kledingrek in elkaar hebben dan hoef je alleen de onderste moer even los te draaien om het voetstuk eraf te kunnen halen en de stang draai je dan opnieuw vast. Vervolgens plaats je de twee stangen van de dressboy tussen het rek en de voetstukken en klaar!
Gebruik het lipje van een blikje om hangers aan elkaar te hangen. Schuif het om de haak heen, zodat je een andere hanger eraan kan hangen.

Wat vind je van deze DIY tip? 

1 opmerking:

Blogger zei

There is a chance you are eligible to receive a $500 Ikea Gift Card.